DEBAT 'CULTUUR & ONDERWIJS: EEN KOUD KUNSTJE?'

Donderdag 3 oktober 2013 om 19:00

Voor leerkrachten secundair onderwijs en iedereen bij wie cultuur nauw aan het hart ligt.


Cultuur is belangrijk in onze samenleving. Maar hoe goed is de relatie tussen het secundair onderwijs en cultuur? Is het een koud kunstje of een heet hangijzer? Onze gasten buigen zich een avond lang over het belang van het cultureel leren in Vlaanderen.
Hoe gebeurt het vandaag? Kinderen en jongeren moeten op elke leeftijd kunnen proeven van een breed cultuuraanbod. Dat aanbod sluit liefst zoveel mogelijk aan bij hun eigen leefwereld en moet hun creativiteit stimuleren.
Maar hoe pak je dit het best aan? Uiteraard mag het verder gaan dan enkel Justin Bieber. Jongeren staan ook open voor minder toegankelijke genres of stromingen binnen de kunst. Ook zij willen soms experimenteren. Maar zijn onze leerkrachten en leerkrachten in spe genoeg gewapend om hen hierin te begeleiden? Genoeg stof om over na te denken tijdens ons debat.

In het panel
Johan Braeckman (filosoof en hoogleraar aan de UG) Ann Brusseel (commissie onderwijs Vlaams parlement) Peter Hermans (onderzoeker Expertisecentrum Kunsteducatie van ArtEZ Hogeschool Amsterdam) Stefan Perceval (theateracteur en –regisseur)
Marc Reugebrink (Nederlandse schrijver)
Lode Vermeersch, onderzoeker Cultuur in de Spiegel leidt in en tekstperformer Maud Vanhauwaert modereert.
Muzikant en pedagoog Klaas Delrue (frontman van Yevgueni) brengt tussendoor live muziek.

Organisatie van: M- Museum Leuven, Willemsfonds in samenwerking met Magda en CANON Cultuurcel


Praktisch

M– Museum Leuven
De deuren gaan open om 19:00
Debat start om 19:30 stipt en duurt tot 22:00.

http://www.mleuven.be/bezoek-m/onderwijs/

Keer terug