Lerarendag Duitse militaire begraafplaats Lommel - voorstelling Huis Over Grenzen

In Lommel ligt de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa, verspreid over zo´n 16 ha zijn er 39.108 soldaten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog begraven.

Huis Over Grenzen is een educatief centrum en groepsverblijf dat verbonden is aan de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. Zo worden er in Lommel het hele jaar door voor zowel binnenlandse als buitenlandse school- of jeugdgroepen en volwassenen projecten, workshops en internationale ontmoetingen georganiseerd. Deze ontmoetingen staan in het teken van vredes- en herinneringseducatie en kunnen een dagbezoek of een meerdaags verblijf omvatten.

Op 20 april 2016 organiseren ze een lerarendag. Het team ontwikkelde voor het secundair onderwijs zowel twee nieuwe lesmappen als een volledig uitgewerkt drie- en vijfdaags pakket. Naar aanleiding hiervan nodigen ze leraren uit voor een grensverleggende kennismaking. Op woensdag 20 april ontdek je als leraar de boeiende geschiedenis van de begraafplaats en het educatieve potentieel van deze locatie. Bovendien leggen ze vervolgens een link met de actualiteit, door samen met de Lommelse integratiedienst in dialoog te gaan met een hedendaagse vluchteling.

Meer info op de website

Keer terug