Schrijfdag 2017


De tiende editie van de Schrijfdag 2017 vindt dit jaar plaats in het Felix Pakhuis in Antwerpen op zaterdag 25 maart. Tijdens de Schrijfdag zijn er tal van workshops, lezingen en infosessies. Verschillende activiteiten doelen op geschiedenis.

Er zijn onder andere twee schrijfwandelingen ook twee schrijfwandelingen op een paar mooie plekjes in Antwerpen: Judith Anaf neemt een aantal bezoekers die dag mee op sleeptouw in het Red Star Line Museum. Samen met Judith brengen de deelnemers anderhalf uur samen met haar door in het museum terwijl de pen gescherpt wordt en oude verhalen opgediept. Ook het MAS staat die dag ter beschikking van wandelaars en geschiedkundigen: de Vlees-collectie van het MAS kan die dag worden geraadpleegd om zo tot mooie lettermagie te komen.


Ervaren schrijfdocenten Leen Van den Berg en Peter Hoste ontdekken ook opnieuw de havenstad van weleer met verhalen over vroeger. Kortom alles om jullie te inspireren. Naast deze twee musea is er daarentegen ook een kans om samen met Greet Bauweleers (van 'In Vlaamse velden') en Beatrijs Peeters te snuffelen in het FelixArchief.

Alle info vind je op schrijfdag.be. 

Meer info:

www.creatiefschrijven.be

www.facebook.com/creatiefschrijv 

Keer terug