Wetenschap in de kijker - een educatief project

Bezorg je leerlingen een unieke ervaring met Wetenschap in de Kijker!

Neem met je klas deel aan tal van interactieve activiteiten in universiteiten, hogescholen en wetenschappelijke instellingen tijdens ‘Wetenschap in de Kijker’!

Laat je leerlingen proeven van bijvoorbeeld: de mogelijkheden en de gevaren van de nieuwe media, slim gebruik van energie, wetenschappelijke mijlpalen in de geschiedenis, de rijkdom van taal, de honingbij van héél dichtbij, … Of laat ze 3D printen, een intelligente robot bouwen of een eigen webpagina ontwerpen. Maak samen kennis met muziek in een therapeutische context of reanimatietechnieken. En ontcijfer wiskundige berichten, herken natuursteen of geniet van een spetterende chemieshow… Maar er is nog veel meer!

Werkelijk alle vakgebieden komen aan bod. Exacte en biomedische wetenschappen zoals fysica, biologie, chemie, wiskunde, … Maar ook humane en sociale wetenschappen zoals talen, psychologie, recht, economie, geschiedenis, kunst,… en allerhande toepassingen zoals industrieel ontwerpen, elektronica, materiaalkunde, mechanica, …

Wil je dit jaar ook deelnemen met je leerlingen?
Bekijk het aanbod en schrijf je in op www.wetenschapsweek.be
Via de handige zoekfunctie vind je ongetwijfeld de geknipte activiteit voor jouw klas.
Inschrijven kan nog tot 1 oktober 2012.

Wetenschap in de kijker - maandag 19 tot en met vrijdag 23 november 2012 in diverse universiteiten, hogelscholen en wetenschappelijke instellingen - voor de leerlingen van de derde graad lager en tweede en derde graad secundair onderwijs - 7 euro per leerling voor een hele of halve dag met drankje - meer info en inschrijvingen (tot 1 oktober) via bovenstaande link. 

 

Keer terug